Els Bulgars a Cànoes

Com previst, l'esbart Or i Grana va rebre a Cànoes del 13 al 18 de juliol del 2011, un grup de 40 balladors búlgars representant les entitats d'un conjunt folklòric « Gaytan » del poble de Parvomay (Petrich) i d'un grup d'estudiants de la Universitat Neofit Rilski de Blagoevgrad.

 Els balladors de l'esbart de Cànoes, com tots els benèvols sempre presents, van assegurar un excel·lent estada als seus convidats búlgars fent descobrir la bellesa de les nostres terres.

 Però no eren aquí només per visitar, però sobretot per actuar conjuntament. El primer espectacle, el dijous 14 de juliol del 2011 sobre la plaça República de Perpinyà en el marc de les celebracions de la Festa Nacional francesa. L'esbart Or i Grana i els búlgars van actuar pel gran plaer dels nombrosos perpinyanesos i turistes reunits sobre la plaça. Era només una mostra del que ens esperava l'endemà.

 

El veritable punt fort d'aquesta visita dels búlgars a Cànoes  era l'espectacle del 15 de juliol amb la participació suplementària de l'esbart Joventut de Perpinyà. Al final d'aquest gran espectacle tots els balladors aixi com una part del public es van reunir el temps de compartir una farandola búlgar.

 

Els búlgars ens van regalar un tercer espectacle el diumenge en el marc de la Festa de la Ceba de Toluges.


 

Ens van presentar amb un gran talent i virtuositat llur folklore reputat en el món.

 

L'esbart Or i Grana voldria agrair totes les persones que ens van ajudar per assegurar aquesta setmana inoblidable malgrat tots els contratemps als quals s'ha tingut d'en carrar-se.

 

Molts grans agraïments a tos els búlgars i més particularment al nostre gran amic Petar Petrov, a l'esbart Joventut i ben entès als balladors de l'esbart Or i Grana, els quals s'han invertit totalment i amb gran il·lusió per regalar-vos aquests moments de compartiment folklòric...

 

Crear pagina web gratis y facil

Creo mi página web

Or i Grana rep els bulgars del 13 al 18 de juliol del 2011

     Aquest estiu l'esbart Or i Grana rep un conjunt búlgar a Cànoes i us proposa un veritable festival acolorit, un fòrum de compartició i d'intercanvi entre els esbarts dels dos costats d'Europa Mediterrània. Aquest fòrum folklòric és el resultat d'una col·laboració folklòrica entre Or i Grana i els búlgars que va començar fa tres anys. Els convidats búlgars, dirigits pel coreògraf Petar Petrov, són compostos en gran part pel conjunt “Gaytan” del poble de Parvomay, Petrich, però també d'alguns estudiants-coreògrafs de la universitat de Blagoevgrad “Neofit Rilski”.

 

     Els dos conjunts prometent de fer viatjar el públic de Perpinyà fins a les Illes Balears per Or i Grana i de Petric fins a la Mar Negra pels Búlgars. La data de l'espectacle és fixada al divendres 15 de juliol del 2011 a Cànoes, en el pati de les noves escoles, amb la participació del celebre “Esbart Joventut”. D'altres espectacles són previstos durant l'estada dels búlgars, en el departament.

Festa de la Sant Joan del 2011

Aquest any l'Esbart Or i Grana va ser convidat per les festivitats de la Sant Joan a Pià, el 23 de juny del 2011 a l'estadi municipal! L'esbart va ballar acompanyat d'aplaudiments de la part dels pianencs, en l'espera de l'arribada de la la flama del Canigó – símbol de pau i de fraternitat per tots els catalans.

 

El 24 de juny del 2011, l'esbart Or i Grana va participar al Festival dels Esbarts, organitzat com cada any per l'ajuntament de Perpinyà a la plaça República. L'esbart de Cànoes hi va participar als costats de la companyia Maribel, el Foment de la Sardana i de l'esbart Joventut.

Or i Grana a les “Musaïques” de Cotlliure

El diumenge 19 de juny del 2011, l'esbart Or i Grana va presentar el seu espectacle a la “Place du 18 juin” a Cotlliure, en el marc del festival “Les Musaïques”. La presentació de l'esbart va ser apreciat pels cotlliurencs i els nombrosos turistes. El públic va ser conquerit per la màgia del folklore català presentat amb virtuositat per l'esbart de Cànoes.

 

Les fotos de Cotlliure són accessibles aquí.

 

Primer espectacle de la temporada 2011 a Toluges per le Pau i Treva

Aquesta nova temporada d'espectacles del 2011 va començar amb la participació d'Or i Grana a les festivitats de la Pau i Treva a Toluges el 15 de maig del 2011.

Era el primer espectacle per l'Agnès, la Léa, l'Anne i la Delphine, que van ser encoratjades pel públic i llurs amics.

 

Totes les fotos d'aquest primer espectacle són disponibles aquí.

Llista dels espectacles de la temporada del 2011

el 15 de maig – Toluges

el 19 de juny – Cotlliure

el 23 de juny – Pià

el 24 de juny – Perpinyà

del 13 al 18 de juliol – recepció dels búlgars

el 31 de juliol – Port-Vendres

el 24 de setembre – Argelers de la Marenda.